Jag och min livsresa

Vad trevligt att ni hittat in till mig, alltid trevligt med båda nya och gamla läsare. Vem är då jag kanske ni undrar, det gör jag också varje morgon jag stiger upp ur sängen. ;) Jag är en livfull tjej på snart 26år,  som bor lite utanför Helsingborg tillsammans med min underbara man och fyra katter. Arbetar gör jag några kilometer hemifrån i förskolan med barn i åldern 1-5år som förskollärare, tog min examen januari 2011, så är ganska nybakad sådan.  På fritiden umgås jag med mannen i mitt liv och vänner,  fotografera, tränar (även om det skulle kunna vara mer)  och pysslar med scrapbookning och kortmakning när tillfälle ges.

I slutet av juni 2008 kände jag att det var nog med viktökning då jag närmade mig en vikt som var tok för hög och oacceptabel enligt mig själv. Jag vantrivdes med mig själv och min kropp mer och mer för varje dag och bestämde mig för att göra något åt det. Redan där var en stor vinst, genom att inse problemet själv. Den 1 juli 2008 bestämde jag mig för att börja med viktväktarna oavsett om stödet fanns från min man eller ej. Ringde bara honom på jobbet och sa att jag samma kväll skulle skriva in mig hos vv, sagt och gjort. Kilona rasade i snabb fart, lite väl snabbt för att hjärnan skulle förstå vad som hände. Det blev tuffare att fortsätta i samma takt som tidigare och det blev trögare och motivationen försvann. Efter några försök till nystarter med underbara konsulenterna, byte till ny pga att de gmmla slutade och nytt program osv insåg jag att det fungerade inte längre för min del. Många vinster hade jag fått genom att vara med vv, ett helt nytt tänkande när det gäller mat och ätande. Jag valde helt enkel att sluta, kändes inte lönt att gå och betala för att inte använda mig av deras program.

Min stora viktnedgång på nästan 30kg medförde nya problem, gallsten, som kan vara en följd av att man går ner för fort. Smärtorna blev ett faktum och tillslut opererade de mig hösten 10. När den var gjord märkte jag större förändringar på min mage igen, den känslighet som varit tidigare hade blivit större och nya tankar på mat skapades. Efter att ha kollat runt och känt efter vad min mage vill ha och tycker om har jag nu insett att pasta, mjöl, vitt ris, större mängd potatis osv inte är något för mig då magen blir både uppsvälld och konstig. Utifrån detta valde jag att läsa in mig mer på GI för att hitta alternativ till det som min mage inte tycker om, minska sockret och få en jämnare blodsockerkurva.  Så mina måltider består i stor del av protein, lagom med fett och massvis med grönsaker. Med tiden blev mina gi måltider mer och mer lika LCHF när jag läste på och jag valde att läsa på ännu mer om ämnet och insåg att det är något för mig och min mage. Så nu sedan 15 nov 2011 ger jag mig på att äta enligt det tankesättet och känner redan efter två veckor att magen mår bättre än någonsin trots mycket mer fett än tidigare.

Jag har valt att lösenordsskydda vissa inlägg där jag delger min viktresa mer i detalj, veckan vikt, mål och tankar.  Det har jag gjort av den anledningen att jag inte vill delge det med alla jag känner och hela världen längre, mina gamla läsare är självklart välkomna in att läsa de skyddade inläggen och även en del nya. Det är bara att kommentera här inne på bloggen eller skicka ett mail om att ni vill ha lösenordet. :)

Undrar ni något om mig så tveka inte att fråga! :)

Annonser

13 kommentarer på “Jag och min livsresa

 1. Hej!

  Kollade in på din sida.Vad starkt att du har kommit så lång, och jag vet att du kommer att klara viktnedgången med glans..
  Kolla gärna in på min sida Titti40.blogg.se Jag kämpar också med vikten.
  Ha det bra!

 2. Har kollat in din blogg också, den kommer jag att fortsätta läsa :) Jag håller själv på att gå ner i vikt och vet hur kämpigt det är! Men det är bara att stå ut och se framåt istället. Sommaren 2009!! Eller hur..?

 3. Hej!
  Lycka till på vägen till ditt ”nya liv”! Verkligen en morot du har att se fram emot – ditt bröllop. Tänk vilken målbild att kunna se sig själv i en underbar brudklänning tillsammans med mannen du älskar :-D…
  Om du vill ha lite inspiration till viktnedgång och andra må-bra frågor är du välkommen in på min blogg. Jag arbetar som coach och bloggar om de små förändringarna som kan ge de stora resultaten.

  Ge dig själv en härlig dag!

 4. Hej!
  Visst var du in till mig för ett tag sen?
  :)
  Jag tror så iaf..:)
  Du & jag har ju börjat på ungefär samma viktklass, hur mkt har du gått ner nu?

  Kul att du kikade in hos mej & tack för ditt Grattis:)

  Kika gärna in nåt mer.

  Kram

 5. Åhh det här har jag missat! Vad glad jag blir att du lagt ut fler bilder. Är det helsingborg du bor i fick en känsla att de var Malmö.

  Kramen

 6. Åh vad många recept jag hittade hos dig…jag kopierade några av dom,hoppas de e ok

  Du tipsade om en så bra älgskavs mat så jag var tvungen kika in till dig

 7. knasigt att jag följt dig så länge och aldrig kikat in här =)
  Roligt att läsa, tack för att du delar med dig och vad du är duktig!
  =)

 8. Li, är nog inte konsitgt att du inte tänkt på de eller så kan du läst det för har ändrat texten idag.. hihi

 9. Tack!
  Hoppas du kommer att må bra med Lchf. Ett litet tips från mig till dig är att om du har en känslig mage, var försiktig med alla mejeriprodukter i Lchf.

  Kram kram

 10. Tack för ditt tips :) Som tur är har jag ine haft några som helst problem med magen när jag följer lchf, är mest med saker som innehåller mjöl. Och som tur är äter man ju inte det ;)

 11. Hej
  Hittade din blogg via face, om jag får så vill jag gärna ha lösen hade varit intressant att få följa din viktresa, vilken enorm resa du har gjort hittills duktig du är

 12. Nja, något lösen blir det nog inte till någon jag känner så där då jag inte riktigt än vill gå ut med min vikt i siffror.. och är ofta bara det som står i de där inläggen..

Lämna gärna ett avtryck :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s